© 2019 creative rebels

Szekeres Máté

Szekeres Máté vagyok, 25 éves domaszéki feltörekvő fotóriporter, illetve a creative rebels alapítója és vezetője.

Szerencsére ezalatt az idő alatt sikerült szereznem 34 év releváns munkatapasztalatot, és megtanultam tömérdek hasznos, és izgalmas tényt. Tudtad például, hogy ha a bemutatkozásunk tartalmaz legalább egy családi fotót, az 100%-kal növeli a szimpátia elnyerését? (Ígérem, hogy ennek eleget teszek az oldal vége felé!)

A creative rebels ötlete már egyetemista koromban megfogalmazódott bennem, hogy majd egyszer szeretnék egy csapatot, akikkel közösen felépítünk valami jót. A sok tervezgetés és ötletelés után, végre eljutottam a megvalósítás fázisába… amiben TE is részt veszel, hiszen olvasod ezt az oldalt – amiről persze azt hittem soha nem fogja megtalálni senki…

…de ha már itt vagy és érdekel is, hogy ki vagyok és mivel is foglalkozom, akkor nyugodtan görgess lejjebb és nézz körül. 😉

A fotóriporteri szakma alapjait gyakornokként a szegedi Délmagyarország című napilapnál, majd a Budapesti Metropolitan Egyetem Fotográfia szakán gyarapítottam. Egyetemi éveim alatt a BorsOnline-nál bulvár terülten, és az RTL klub-nál, a RTL Híradó stábjában is szereztem szakmai gyakorlatot. Később szoros kapcsolatot alakítottam ki a Magyar Szervátültetettek Szövetségével, és az egyik fő tevékenységi köröm a szervátültetettek fotózása lett. Még egyetem alatt kezdtem a Portfolio.hu-nak fotóriporterkedni, ahol jelenleg külsősként tevékenykedem. Mindemellett fotóriporterként tudtam fejleszteni magam az Index.hu-nál is, akikel – sok esemény mellett – részt vettem a többször is a Jószolgálat díj kitüntetettjeinek fotózásában.

Ha mindez még mindig nem lenne elég, a fotográfiai, operatőri, és általános grafikai tudásom mellett, hadd dörgöljek az orrod alá néhány kifejezést a sok közül, melyeket betéve tudok:

sRGB | Objektív | Final cut | Expozíciós idő | RAW

SZAKMAI KÉSZSÉGEIM

A következő készségek hivatottak bizonyítani szakmai rátermettségemet,
úgy mindenre…

Munkára készen
0%
A NIKON D4s beállításainak ismerete
0%
Állatos viccek
0%
Kávéfőzés
0%

A szervátültettek fotózása a “Vesebeteg” című sorozatommal kezdődött,
amit a 35. Magyar Sajtófotó Pályázaton André Kertész Nagydíjjal, a legemberközpontúbb pályaműnek járó díjjal jutalmaztak. Majd a történetemet, és a díjnyertes fotósorozatom elkészítésének részleteit egy TEDx előadásban is lehetőségem volt elmesélni.

A sorozat P. Abigélről szól, aki két gyermekét vesztette el koraszülötten. Később sajnálatos módon kialakult vesebetegsége, így nem tudtak gyermeket vállalni. Az örökbefogadás mellett döntöttek férjével és két gyermeket fogadtak örökbe, akiket azóta nevelnek. 2016 májusában édesanyjától megkapta új veséjét, ezzel egy teljesen új élet reményét is.

A fotósorozatban bemutatom, hogy Abigél és családja hogyan is küzd meg a szervátültetéssel és hogyan vészelik át együtt ezeket a nehéz és megpróbáltató időszakot. A képek szerintem magukért beszélnek, és elmesélnek nekünk mindent.

CSALÁDI FOTÓK

Bal oldalon: Szüleimmel közösen egy régi, régi képen.
Jobb oldalon: Az unokaöcskössel egy karácsonyi fotózáson.

Első kép: Szüleimmel közösen egy régi, régi képen.
Második kép: Az unokaöcskössel egy karácsonyi fotózáson.

Szabadidőmben egyébként szívesen járok színházba, sőt a domaszéki társulatnak is tagja voltam. A színészi kezdetek velejárója, hogy páratlan énekhanggal is rendelkezem, amiről még videóbizonyítékom is van. Emellett, ha tehetem szívesen utazok, sőt az egyik kedvenc tevékenységem. Ha gondolod még erről is van videóbizonyítékom! Ehhez hozzátartozik, hogy szeretem megismerni a különböző kultúrákat, azok művészetét és gasztronómiai rajongásom miatt, jellegzetes konyháit is …és asszem még főzni is tudok! 👨‍🍳

A filmek és képregények világában nagy rajongója vagyok a Vissza a jövőbe trilógiának, a STAR WARS történeteinek, és a MARVEL szuperhős-univerzumának. A hobbim igazából mára a munkámmá vált, de szerencsésnek érezhetem magam, mivel ez igazi kikapcsolódás számomra.

Ha pedig még nem volt elég belőlem,
nézegethetsz RÓLAM képeket munka közben!